Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektörlük Görevini Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a Devretti 5171 defa okundu

İnönü Üniversitesinde düzenlenen törenle "Rektörlük Görev Devir Teslim"i yapıldı.

Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene eski Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Törende konuşan eski Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, görevde kaldığı 8 yıl içerisinde İnönü Üniversitesinin gelişimi için çabaladıklarını ve önemli işlere imza attıklarını belirterek, bundan sonra Rektör olarak göreve devam edecek olan Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a başarılar diledi.

İnönü Üniversitesini bulunduğu yerden da iyi bir konuma ulaştıracağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir üniversite olarak ülkemizin 2023 hedefine katkıda bulunacak bir vizyonla hareket edeceklerini söyledi. Özellikle FETÖ terör örgütünün üniversite içerisindeki yapılanmasına asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Kızılay, bu kapsamda ciddi ve titiz bir çalışma yürüteceklerini belirtti. İnönü Üniversitesinin Rektörü olarak yaptığı çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesini bir dünya üniversitesi yapma hedefini yineledi.

Yapılan konuşmalardan sonra çiçek takdimi ve Prof. Dr. Cemil Çelik'in, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a cübbe giydirmesi ile tören son buldu.