MÜDEK, Kimya Mühendisliği Lisans Programına Akreditasyon Verdi 1538 defa okundu

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Lisans Programına akreditasyon veridi.

Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, 29 Ocak 2015 tarihinde akreditasyon için Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğine(MÜDEK) başvurmuştu. Bunun üzerine akreditasyon süreci başlatılmıştı. MÜDEK Değerlendirme Takımı, 21-23 Şubat 2016 tarihleri arasında İnönü Üniversitesine gelerek kurum ziyareti ile Kimya Mühendisliği Lisans Programının akreditasyon genel değerlendirmesini yapmıştı. Bu genel değerlendirme sonucunda, Kimya Mühendisliği Lisans Programına 01 Mayıs 2016 tarihinden itibaren 30 Eylül 2018 tarihine kadar geçerli olmak üzere 2 yıl süreli ara ziyaret koşullu akreditasyon verildi. Ayrıca Kimya Mühendisliği Lisans Programına, 01 Mayıs 2016 tarihinden itibaren 30 Eylül 2018 tarihine kadar geçerli olmak üzere, 2 yıl süreli EUR-ACE Etiketinin verildiği de kaydedildi.

Mühendislik Fakültemiz Kimya Mühendisliği Bölümünü almış olduğu akreditasyon nedeniyle kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.