GSTF’den Fahri Kayahan Türküleri Albümü 1842 defa okundu

Malatya'ya ait değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması bağlamında İnönü Üniversitesinde yürütülen albüm çalışmalarına bir yenisi eklendi. Daha önce "Malatya Türküleri I" ve "Malatya Türküleri II" albümlerini çıkaran Üniversite, şimdi de Fahri Kayahan Türküleri adlı bir albüm çıkardı. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan albümde birbirinden güzel 10 farklı parça bulunuyor.

Albümün tanıtım broşüründeki açıklamasında, "Ülkemizin yetiştirdiği birbirinden değerli halk sanatçıları, toplum içerisinde yaşanan her türlü olayı konu olarak seçmiş ve bu olaylar karşısındaki duygularını saza ve söze dökmüşlerdir." diyen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, devamla şunları ifade ediyor: "Halk sanatçılarının toplumun güncel yaşantısından beslenmeleri, yaptıkları eserlerin de halk tarafından benimsenmesini ve sürekliliğini sağlamıştır. Bu bağlamda Fahri Kayahan, bir diğer deyişle 'Malatyalı Fahri' de çok yönlü sanatçı kişiliğiyle halka mal olmuş ender sanatçılardan biridir. Bu albümde, ulusal ölçekte önemli bir değer olan Fahri Kayahan'a ait eserler, seslendirilerek kayıt altına alınmış ve onların gelecek kuşaklara aktarılması hedeflenmiştir. Albüm projesinin gerçekleşmesini sağlayan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarına ve öğrencilerine, kısacası projede emeği geçen herkese teşekkür ederim."