Çin’in Guangzhou Üniversitesi ile Bilimsel İşbirliği Protokolü 983 defa okundu

Çin'in önemli üniversitelerinden biri olan Guangzhou Universty, bu yıl ev sahipliğini üstlendiği ESRUC 2016 toplantısı öncesinde, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in de aralarında olduğu Türkiye'den 5 üniversite rektörünü akademik işbirliği görüşmelerinde bulunmak üzere Guangzhou'ya davet etti.

Atatürk Üniversitesinin öncülüğünde başlatılan ve kısa adı ESRUC olan Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu'nun 2016 toplantısına bu yıl, Çin üniversitelerinden Guangzhou Universty ev sahipliği yapıyor.

Toplantı öncesinde davet edilen ve 27-30 Mayıs tarihlerinde bu ziyareti gerçekleştiren Türk üniversitelerinin rektörleri ile Guangzhou Universty yönetimi arasında karşılıklı akademik işbirliği protokolü imzalandı. Görüşmelerde İnönü Üniversitesi ve Guangzhou Universty arasında da karşılıklı akademik işbirliği protokolü imzalandı. İmza sonrası karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

Yapılan görüşmelerde, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Türkiye ve Çin arasında ticari ilişkilerin her geçen gün biraz daha gelişmesine atıfta bulunarak üniversitelerin karşılıklı olarak Çince ve Türkçe programlar açmalarının gereği üzerinde durdu. Ayrıca İnönü Üniversitesi ve Guangzhou Universty arasında, geleneksel tıpla ilgili olarak iki üniversitenin Tıp Fakültelerinin ön görüşmeler yapması, bilimsel işbirliği yollarının araştırılması ve ortak çalışmalar yürütülmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Protokollerin imzalanmasından sonra Guangzhou Universty yöneticileri, Türk üniversite yöneticilerine kendi kampüslerini gezdirdiler, üniversiteleri hakkında tanıtıcı bilgiler verdiler.