Üniversitemiz Bişkek'teki KÜNİB 2016 Eğitim Fuarına Katıldı 1084 defa okundu

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından 21-22 Mayıs 2016 tarihlerinde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen KÜNİB 2016 Eğitim Fuarı'na İnönü Üniversitesi de katıldı.

Elliye yakın Türk üniversitesinin katıldığı fuarda İnönü Üniversitesi Standı, Kırgızistanlı öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Üniversitemiz standını ziyaret eden Kırgızistanlı öğrencilere İnönü Üniversitesindeki ön lisans, lisans ve lisansüstü programları tanıtıldı; burada yabancı uyruklu öğrencilere sağlanan eğitim imkânları ve şartları anlatıldı.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen 2016 Eğitim Fuarı'nda, Üniversitemizi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, GSTF Öğretim Üyesi Prof. Zakir Azizov ve Kurumsal İletişim Birimimizde görev yapan Serkan Türk temsil etti.

Üniversitemiz, Nisan ayı başlarında da Azerbaycan'ın Bakü ve Gence illerinde düzenlenen eğitim fuarlarına katılmıştı. Azerbaycan'daki fuarlarda hem Rusça hem de Azeri Türkçesini bilen ve kendisi de Azerbaycan uyruklu olan öğretim üyemiz Prof. Dr. Teymuraz Abbasov, Kırgızistan'daki fuarda ise hem Rusça hem de Kırgız Türkçesini bilen ve kendisi de Kırgızistan uyruklu olan öğretim üyemiz Prof. Zakir Azizov, İnönü Üniversitesi Standı'nı ziyaret eden öğrencilerle yakından ilgilendi. Üniversitemiz, katıldığı eğitim fuarlarında, varsa o ülke uyruklu bir öğretim elemanımızı, yoksa o ülke dilini çok iyi bilen bir öğretim elemanımızı görevlendirerek yabancı uyruklu öğrencilerle daha kaliteli ve kalıcı bir iletişim kurulmasını sağlamaktadır.