Neonatal Resüsitasyon Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi 1546 defa okundu

Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü beraber düzenlediği "Neonatal Resüsitasyon Kursu" sertifika töreni ile sona erdi.

İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilen sertifika törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behice Erci, İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, öğretim üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Kursla ilgili bilgiler veren Malatya Sağlık Yüksekokulu Prof. Dr. Behice Erci, Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü AÇSAP Şube Müdürü ve kurs sorumlusu Dr. Selma Aydın Felek, hemşire ve ebe öğrencilere yönelik olarak organize edilen  "Neonatal Resüsitasyon Kursu"nun çok önemli olduğuna vurgu yaptılar.

Yapılan konuşmalardan sonra kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

23-25 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan, Ebelik Bölümü son sınıf öğrencilerinin katıldığı kursta, yeni doğan ölümlerinin asgari düzeye çekilebilmesi için uygulanması gereken yöntemlerin ele alındığı kaydedildi.