TÖTM Onkoloji Hastanesi 2016 Yılı Yatırım Programına Alındı 1706 defa okundu

Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Hastanesi projesini tamamlayıp hizmete açan Üniversitemiz, şimdi de Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesi adında yeni bir hastane daha kuruyor.

Üniversitemiz, Kalkınma Bakanlığına başvuruda bulunarak, Onkoloji Hastanesi kurulması ile ilgili projenin 2016 Yılı Yatırım Programına alınmasını talep etmişti. Başvuruda; mevcut onkoloji birimlerinde tedavi gören hastaların diğer branş hastaları ile aynı ortamı paylaşmasından kaynaklı olarak ortaya çıkan enfeksiyon, genel bakım ve sağ kalım sorunlarının giderilmesi ve yüzde 47'si Malatya dışından gelen hastalara daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunulabilmesi gerekçeleriyle 45.755.000 TL'si inşaat işleri, 29.954.000 TL'si makine teçhizat alımları için olmak üzere toplam proje tutarı 75.709.000 TL olan ve 20.400 metrekare alana inşa edilecek "Onkoloji Hastanesi" projesinin 2016 Yılı Yatırım Projesine alınması ile ilgili Bakanlığın görüşü sorulmuştu.

Üniversitemizin Onkoloji Hastanesi Projesi'nin 2016 Yılı Yatırım Programına alınması ile ilgili olarak yaptığı bu başvurunun kabul edildiğine dair Kalkınma Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlıktan gelen yazıda, söz konusu proje için 5.000.000 TL'lik ödeneğin Yatırımları Hızlandırma Ödeneğinden tahsis edilerek bu projenin 2016 Yılı Yatırımlar Programına alınmasının uygun mütalaa edildiği haber veriliyor.

İnönü Üniversitesi TÖTM Onkoloji Hastanesi Projesinin 2016 Yılı Yatırım Programına alınması sürecindeki değerli katkıları nedeniyle Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi'ye teşekkür ediyoruz.