KDTU Günleri ve Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Yapıldı 1256 defa okundu

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen "Kanıta Dayalı Tıp Uygulamaları (KDTU) Günleri ve Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi" yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongreye Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılışında birer kısa konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Yılmaz ve Bilimsel Araştırma Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çığlı düzenlenen kongrenin amaç ve kapsamı hakkında bilgiler verdiler.

Kongre Eş Başkanı Tıp Fakültesi öğrencisi Büşra Şimşek ise konuşmasında, "Kongremiz, araştırma yapabilme becerimizi arttırmak ve hazırlamış olduğumuz bilimsel ürünleri sergileme fırsatı sunma noktasında, heyecan duyduğumuz bir faaliyettir. Amacımız, Tıp Fakültesi öğrencilerinin bilimsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaktır." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra kongre, Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın, "Bir Başarı Serüveni: Karaciğer Nakli", Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ise "Anestezisiz Kalp Kapakçığı Ameliyatı (TAVİ)" başlıklı sunumu ile devam etti.

Üç gün süren kongrede, Kanıta Dayalı Tıp Uygulamaları (KDTU), tıp fakültesi eğitim programının içinde yer alan ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin, bir öğretim yılı boyunca kendi öğretim üyelerinin danışmanlığında yürüttükleri araştırma projelerinin sonuçlarının sunulduğu kaydedildi.