BESYO Kariyer Günleri’nde İrfan Buz Konuştu 1123 defa okundu

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) Kariyer Günleri etkinliğinde, Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, teknik heyet ve futbolcular ağırlandı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezindeki etkinliğe Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Davut Özbağ, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesinin toplumla barışık bir üniversite olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Üniversitelerin bir görevi de toplumla, değişik kesimlerle iş yapabilecekleri alanda işbirliği yapmaktır. Ama bunu yaparken üniversite, üniversite olarak kalmazsa, yerel aktörlerin ve diğer faktörlerin etkisinde kalırsa üniversite olmaktan çıkar. O açıdan İnönü Üniversitesi toplumuyla, sivil toplumuyla, kurumlarıyla, şehriyle, halkıyla barışık bir üniversitedir. Ama bu barışıklık toplumla ve söylediğim kurumlarla barışık olmaktır. Eğer üniversite, diğer alanlarda farklılığını ortaya koymazsa, şehrin diğer kurumlarıyla arasında fark kalmaz ve üniversite olmaktan çıkar."

Rektör Yardımcısı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ ise yaptığı konuşmada, "Düzenlediğimiz kariyer günleri etkinliklerinin  üniversite ile şehrimizin bütünleşmesine çok büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Bu salon, bu tür etkinliklerde hınca hınç dolmaktadır. Sebebi de, bunu bütün Malatya şehriyle beraber yapmamızdan kaynaklanmaktadır. Yeni Malatyaspor da Malatya'nın bir gerçeği ve Malatya şehrinin takımıdır. İnönü Üniversitesi de, Malatya şehrinin üniversitesidir. Malatya şehri de, İnönü Üniversitesi'nin şehridir. Biz, bu duygu ve düşüncelerle bu etkinlikleri yapıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından söyleşiye geçildi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okutman Murat Kayapınar'ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide, Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Alima Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, takım kaptanı ve kalecisi Vedat Kapurtu, orta saha oyuncusu Sedat Ağçay ve forvet oyuncusu Mehmet Umut Nayir konuştu.

Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, güzel, renkli, içten ve sevgi dolu gençlerle bir arada oldukları için mutlu olduklarını ve severek bu etkinliğe katıldıklarını ifade etti. Sohbet havasında geçen etkinlikte, futbol hayatı ve spor kültürü konularında bazı bilgileri dinleyenleri ile paylaşan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, "Hayatta bir şeyi başarmak istiyorsanız önce o şeye motive olun ve sahip oluncaya kadar mücadele edin. Kesinlikle çok çalışın. Önünüze çıkacak zorluklar mutlaka olacaktır. Dolayısıyla aşılmayacak hiçbir engel yoktur. Ancak hangi alanda mücadele ederseniz edin, her zaman bilgi sahibi, ahlaklı ve erdemli olmayı elden bırakmayın." dedi.

Alima Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, takım kaptanı ve kalecisi Vedat Kapurtu, orta saha oyuncusu Sedat Ağçay ve forvet oyuncusu Mehmet Umut Nayir ise yaptıkları konuşmalarda spor hayatında yaşadıkları tecrübe ve deneyimlerini dinleyenleri ile paylaştılar.