“Robocot 2016” Etkinliği, İnönü Üniversitesinde Yapıldı 1308 defa okundu

Zengin bir programla 7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen "Robocot 2016" kapsamında, alanında uzman birçok kişi ve işadamının konuşmalarını içeren konferanslar, çocuklara yönelik atölye çalışmaları, sponsor firmaların tanıtım stantları, maker ve icat sergileri, her yaştan kişinin katıldığı robot yarışmaları yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, MİAD ve Genç MİAD Yönetim Kurulu üyelerinden birçok Malatyalı iş adamının katıldığı açılış seremonisi ile başladı. MİAD Genel Başkanı Yusuf Aktaş, İTKİB başkanı Hikmet Tanrıverdi gibi Malatyalı birçok ünlü işadamı etkinlikte hazır bulundular. Açılış konuşmaları sırasında, NAO robot denilen insansı bir robotun sahnenin ortasına gelmesi salondakilerden büyük alkış aldı. Ardından etkinliğin tüm hazırlıklarını yürüten öğrenciler adına Nagehan Yağmur, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz, etkinliğin içeriği ve önemi üzerinde duran konuşmalar yaptılar. Genç MİAD Başkanı Murat Gönültaş ve İnovasyon Birimi Başkanı Simay Dinç de MİAD adına konuştular. Açılış programı, davetli konuşmacılara plâketlerinin takdim edilmesi ve halk oyunları gösterisinden sonra toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

Toplam 2 gün süren etkinlikte, maker ve mucitler ürünlerini sergilerken öğrenciler de kendi robot tasarımları ile yarıştılar. Etkinlik, çok sıcak ve eğlenceli kareler ve güzel anılarla tamamlandı. Etkinliğin ikinci günü yapılan kapanış programında hediye çekilişlerine de yer verildi. 4 ayrı yaş kategorisinden ilk 3'e girenlere hediyeleri takdim edildi.