Panelde, Türk Halk Müziği Derleme ve Kayıt Altına Alma Çalışmaları Anlatıldı 1045 defa okundu

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, "Türk Halk Müziği Derleme ve Kayıt Altına Alma Çalışmaları" başlıklı bir panel düzenledi.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele GSTF Dekanı Prof. Dr. A. Metin Karkın, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Server Acim, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panel öncesinde kısa bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Server Acim, Devlet Konservatuvarı ve burada yapılan çalışmalar ile ilgili bazı bilgiler verdi.

Prof. Server Acim'in konuşmasından sonra "Türk Halk Müziği Derleme ve Kayıt Altına Alma Çalışmaları" başlıklı panele geçildi. Panelde, İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Doç. Dr. Ünal İmik ve Yrd. Doç. Dr. Ünsal Deniz, "İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Derleme Çalışmalarına Genel Bakış", Öğr. Gör. Sinan Haşhaş, "İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tarafından Kayıt Altına Alınmış Eserlerin Müzikal Yapıları ve Genel Özellikleri", Arş. Gör. Uğur Göktaş ise "İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Derleme Çalışmalarının Notlandırma ve Kayıt Altına Alınma Süreci" başlıklı sunumlarını yaptılar.