Prof. Dr. Zeki Aslantürk, İslâm Toplumlarının Problemlerini Anlattı 936 defa okundu

İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) tarafından "Günümüz İslâm Toplumları ve Problemleri" başlıklı bir konferans düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

"Günümüz İslâm Toplumları ve Problemleri" başlıklı konferansta  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeki Aslantürk konuştu. Prof. Dr. Zeki Aslantürk, yaptığı konuşmada, İslâm toplumlarının yaşadığı temel sorunun bölünmüşlük ve Batı'nın güdümünden çıkamamaları olduğuna vurgu yaptı. İslâm toplumlarının, enerji kaynaklarının merkezi olan Orta Doğu'ya hâkim olduğunu, dolayısıyla Orta Doğu üzerinde oynanan oyunların da bundan kaynaklandığını belirten Prof. Dr. Zeki Aslantürk, "Orta Doğu ile hesabı olmayan devletler büyük devlet olamaz. Yoksa ABD, Rusya, Çin ve Japonya gibi devletlerin Orta Doğu'da ne işi olabilir. İslâm toplumunun elinde olan bu bölge ile ilgili Batı'nın hesabı hiçbir zaman bitmeyecektir." dedi.

Büyük Orta Doğu Projesi'nin Armagedon projesi savaşı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Zeki Aslantürk, "Bu proje, Orta Doğu'yu 28 devletçiğe bölme projesidir. Bunlardan biri de Kürdistan projesidir. Orta Doğu, Hristiyan ve Yahudiliğin ortak malı olarak görülür. Anadolu, Hristiyanlığın hicaz bölgesidir. Haçlı Seferi'nin sebebi de budur. Milli Mücadele olmasaydı ve Anadolu düşseydi İslâm ümmetinin hali nice olurdu. Dolayısıyla İslâm âlemi için Anadolu adeta bir ön karakoldur ve bu karakol asla düşmemelidir. Müslüman Türkleri Anadolu'da atamayan unsurlar ancak onların ellerinden dinlerini alarak bu gayeye ulaşabileceklerini anladılar ve bu amaç uğruna gayret sarf ettiler." şeklinde konuştu.

Orta Doğu'daki karmaşanın tamamen İsrail'in güvenliği için olduğunu belirten Prof. Dr. Zeki Aslantürk, "Irak savaşı petrol, Suriye savaşı ise su savaşıdır. Tüm mücadelenin temelinde ise İsrail'in güvenliği söz konusudur. Bu bölgenin hâkimiyeti ise ancak İslâm ülkelerinin parçalanmasıyla mümkün olacaktır. Bu da mezhep savaşlarını oluşturmakla mümkündür. Bugün de bu olmaktadır." dedi.

Konuşmasını tamamlayan ve dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Zeki Aslantürk'e Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz tarafından kristal plâket takdim edildi.