SBE Konferansında Türk İktisat Düşüncesinin Evrimi Konuşuldu 987 defa okundu

İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) tarafından "Tanzimat'tan Günümüze Kadar Türk İktisat Düşüncesinin Evrimi" başlıklı bir konferans düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

"Tanzimat'tan Günümüze Kadar Türk İktisat Düşüncesinin Evrimi" başlıklı konferansta  Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar konuştu. Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, yaptığı konuşmada, Batı iktisat düşüncesi merkezini ve bunun karşılığında altı dolu yüzyılı geride bırakmış bir İmparatorluğu, bir devletin ekonomik yapısının kendi içerisinde Batılı telkinlerle çözülmesinin hikâyesi ve Cumhuriyete ulaşılması süreci hakkında geniş bilgiler verdi.

Konuşmasını tamamlayan ve dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar'a Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz tarafından kristal plâket takdim edildi.