İNÖNÜ-TÖMER Kursiyerlere Sertifikalarını Verdi 1523 defa okundu

İnönü Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile yapılan "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı" düzenlenen tören ile sona erdi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törene Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül, İnönü-TÖMER Müdürü Doç. Dr. İlhan Erdem ve kursiyerler katıldı.

Akademik anlamda Türkiye'nin önemini vurgulayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Türkçenin yabancılar tarafında öğrenildiğini ve bu yönde büyük bir artışın olduğunu kaydetti. Üniversitenin yabancı dillere bakışını değiştirdiklerini, İlahiyat Fakültesindeki öğrencileri Arapça öğrenmek için Suriye'ye gönderdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, her dilin konuşulduğu yerde öğrenilmesinin önemine işaret etti ve bu anlamda yabancılara Türkçe öğretilmesi noktasında İnönü-TÖMER'e büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtti.

Dünyanın 43 farklı merkezinde Türkçe öğretimi yapan, yabancılara Türkçe öğretiminin standartlaşması adına çalışmalarına devam eden ve yurtdışına okutman göndererek Türkçe ve Türk kültürünü dünyaya tanıtan bir kurum olduklarını ifade eden Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül, Türkçenin sadece dil bilgisi öğretilmesiyle değil, Türk kültürünün de kalplere sevgiyle aşılanarak öğretilebileceğini ve bu noktada eğiticilere büyük iş düştüğünü söyledi.

İnönü-TÖMER'in fiziki ve akademik anlamdaki gelişimi noktasında verdikleri destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkür eden İnönü-TÖMER Müdürü Doç. Dr. İlhan Erdem, Yunus Emre Enstitüsü gibi Türkçenin dünya dili olması noktasında çok önemli görevler yüklenmiş bir kurum ile sertifika programı düzenlemenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kapanış programı, öğrencilere sertifikalarının verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.