İlahiyat Fakültesi Ödüllü Bilgi Yarışmaları Finali Yapıldı 1000 defa okundu

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından 3 farklı alanda yapılan "Üniversite Öğrencileri Arası Ödüllü Bilgi Yarışmaları Final Programı" tamamlandı. Yarışmaların "Siyer", "İslâm İbadetleri" ve "Hadis" alanlarında düzenlendiği kaydedildi.

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu'nda gerçekleşen final programına Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı İhsan Gençay, etkinliğe destek veren İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi, Ensar Vakfı Malatya Şubesi ve İlahiyat Fakültesi Derneği yöneticileri, Üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılışında kısa bir konuşma yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, "Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gerçekleştirdiğimiz son derece başarılı ve faydalı olduğunu düşündüğümüz 'Üniversite Öğrencileri Arası Ödüllü Bilgi Yarışmaları Final Programı'na katılan öğrencilerimize başarılar diliyor, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman'ın konuşmasından sonra İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin katıldığı "Siyer, İslâm İbadetleri, Hadis" alanlarındaki yarışmalara geçildi.

Yapılan bilgi yarışmasının finalinde, derece yapan öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninde kısa konuşmalar yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, öğrencilerin yarışma esnasında gösterdikleri performansa hayran kaldıklarını belirterek sağladıkları bu başarıdan dolayı kendilerini kutladıklarını ifade ettiler. Ayrıca Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Siyer, İslâm İbadetleri, Hadis yarışmalarında 1'inci olan öğrencilere Kudüs'e gönderme sözü verdi. Ödül töreni ile birlikte program sona erdi.