İletişim Fakültesi’nin Medya Günleri Etkinliği Yapıldı 1186 defa okundu

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Basın İlan Kurumu (BİK)  Malatya  Şube Müdürlüğü  işbirliği ile gerçekleştirilen "Medya Günleri" etkinliği yapıldı.

İnönü Üniversitesi Merkez Amfi Bloğu'nda gerçekleştirilen "Medya Günleri" etkinliğinin açılış programına İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, Basın İlan Kurumu (BİK)  Malatya  Şube Müdürü Nihat Abacı, öğretim üyeleri, Malatya'da görev yapan çok sayıda basın mensubu ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık,  gerek Malatya'daki medya mensuplarına gerekse İletişim Fakültesi öğrencilerine katkı sağlamak, alanında uzman ve deneyim sahibi akademisyenlerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek ihtiyaç duydukları her konuda medya mensuplarına yardımcı olmaya hazır olduklarını vurguladı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise konuşmasında, "Teknoloji ve iletişim hızına ayak uydurabilmek için kendimizi sürekli eğitimle yenileyip, yeniliklere ayak uydurmak gerekir.  Değişim ve dönüşüme ayak uyduramayanlar geri kalır. Bunu medya sektörüne uyarlarsak, yenilikten geri kalan fazla etkin olamaz ve okunurluk oranı düşer. Bu bağlamda, İletişim Fakültesi işbirliği ile düzenlediğimiz, 'Medya Günleri' konulu seminerlerinin oldukça verimli geçmesini diliyorum. Azami derecede istifade etmeniz arzumuzdur." dedi.

Açılış konuşmalarından sonra seminere geçildi. "Medya Günleri" konulu etkinliğin ilk gününde, Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurettin Güz, "Haber Üretim Sürecinde Etik,  Medyada Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk " konusunda sunum yaptı.

Üç gün süren seminerde, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sena Arvas, "Yerel Basının Sorunları ve Çözüm Önerileri", İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Nisan'ın ise "Gazete Sayfa Düzeni" başlığı altında sunum yaptığı kaydedildi.