İnönü Üniversitesi, Azerbaycan’daki Eğitim Fuarlarına Katıldı 1110 defa okundu

İnönü Üniversitesi, Azerbaycan'ın Bakü ve Gence illerinde gerçekleştirilen ve Akademi Fair tarafından organize edilen "Türk Üniversiteleri Tahsil Sergisi" adlı eğitim fuarı etkinliklerine katıldı.

02-05 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleşen fuarda, İnönü Üniversitesini Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Teymuraz Abbasov ve Kurumsal İletişim Biriminden Necati Bay temsil etti.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başlayan ve iki gün süren eğitim fuarı, Azerbaycan'ın Gence şehrindeki bir günlük programla devam etti. Türkiye'den eğitim fuarına katılan üniversite temsilcileri, Bakü ve Gence'deki fuarlarda ziyaretçilere üniversitelerini tanıtma ve anlatma imkânı buldular.

Türkiye Cumhuriyeti Gence Başkonsolosu Orhan Işık'ın da ziyaret ettiği fuarda, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum tarafından kendilerine İnönü Üniversitesi hakkında bilgiler verildi. Medya mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği eğitim fuarında, Azerbaycan televizyon kanalı CBC TV, İnönü Üniversitesi standından görüntüler aldı ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum ile röportaj yaptı.

Çok sayıda Azeri öğrenci, öğretmen ve akademisyenin büyük ilgi gösterdiği eğitim fuarında, ziyaretçilere İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi ile ilgili görsel ve yazılı tanıtım materyali dağıtıldı, Üniversite hakkında bilgiler verildi. Türk üniversiteleri ve yabancıların Türkiye'deki okuma imkânları hakkında bilgi alan fuar ziyaretçileri, sorular sorarak çeşitli konulardaki meraklarını giderdiler. Bu yılki fuarların ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğü ve verimli geçtiği kaydedildi.