İnönü Üniversitesi Senatosu Pütürge’de Toplandı 1412 defa okundu

Daha önce Kale, Arapgir, Darende, Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde toplanan İnönü Üniversitesi Senatosu, bu defa Pütürge'de toplandı.

Toplantı öncesi Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve Senatörler, Pütürge Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına ziyarette bulundular. Kaymakam Osman Doğramacı ve Belediye Başkanı Mehmet Polat, İnönü Üniversitesi Senatosunun Pütürge'de toplanmasından dolayı yaşadıkları memnuniyeti dile getirdiler. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in öncülüğünde başlayan Senato toplantılarının her ay farklı bir ilçede yapılması kararının, üniversite-şehir kaynaşması açısından önemli olduğunu belirten Kaymakam Doğramacı ve Belediye Başkanı Polat, bu tür organizasyonların kendilerini onurlandırdığını belirterek Üniversitenin saygın senatosunu ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İnönü Üniversitesinin, eğitim, öğretim, bilim ve sağlığın yanı sıra, sosyal sorumluluk konusunda da önemli projeleri hayata geçirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, göreve geldiği günden itibaren gerek üniversite-halk kaynaşması gerekse Malatyalı hayırsever işadamlarının Üniversiteye katkı sağlamaları noktasında gayret gösterdiğini söyledi. Özellikle işadamları ile geliştirdikleri iyi ilişkiler neticesinde işadamlarının Üniversitelerine sağladıkları katkıların artık "Malatya Modeli" olarak adlandırıldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çelik, hayata geçirdikleri Güneş Enerjisi Santrali, Hastane Oteli, Karaciğer Nakli Hastanesi gibi projelerle ilklere imza attıklarını ifade ederek Pütürge'de gördükleri yakın ilgi nedeniyle İnönü Üniversitesi Senatosu adına Pütürge Kaymakamına ve Belediye Başkanına teşekkür etti.

Ziyaretin ardından Nisan ayı toplantısını Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik başkanlığında Pütürge ilçesinde gerçekleştiren İnönü Üniversitesi Senatosu, üniversitenin Pütürge ilçesine yapabilecekleri, Doğa Sporları Merkezi ve Arıcılık Merkezi'nin tahsis edilen yerlerde açılması konularını ve diğer gündem maddelerini görüştü.

Toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve Senatörler, ilçe merkezini gezerek, Kaymakamlığın ve Belediye Başkanlığının vermiş olduğu yemeğe katıldılar.