Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi-Sertifika Programı Açılış Töreni Yapıldı 1108 defa okundu

İnönü Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi-Sertifika Programı"  Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan açılış töreni ile başladı.

Açılış programına İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut ÖZBAĞ, İnönü-TÖMER Müdürü Doç. Dr. İlhan ERDEM ve kursiyerler katıldı.

Programda Türkçenin zenginliğine işaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut ÖZBAĞ, "Günümüzde dilimize gereken önemin fazlasıyla verilmesi için İnönü Üniversitesi'nin de üzerine düşeni yapacağını" belirtti. İnönü-TÖMER Müdürü Doç. Dr. İlhan ERDEM ise İnönü-TÖMER hakkında bilgiler verdikten sonra günümüzde yabancılara Türkçe öğretmenin öneminden bahsederek "Küreselleşme, Dil Politikaları ve Yabancı Dil Olarak Türkçe" konulu konuşmasını yaptı.

Kursiyerlerin İnönü-TÖMER'de bir ay boyunca yapacağı gözlemler ve bilgi alışverişi 29 Nisan'a kadar sürecek. Daha sonra yapılacak olan kapanış töreni ile kursiyerlere sertifikaları takdim edilecek.