Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Kredi Yurtlar Kurumunun Kariyer Günleri Etkinliğinde Konuştu 1209 defa okundu

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Kredi Yurtlar Kurumunun "Kariyer Günleri" etkinliğinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsü'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)'na ait Hafize Özal Kız Öğrenci Yurdu tarafından organize edilen "Kariyer Günleri" etkinliğine davet edilen Prof. Dr. Cemil Çelik, geçmişten bugüne yaşadıklarını ve önemli hatıralarını yurtlarda kalan öğrencilerle paylaştı ve "Üniversitelerin Ülke Kalkınmasındaki Rolleri" başlıklı bir de sunum yaptı.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Ebubekir Kayhan, Hafize Özal Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Fatma Molon, Şube Müdürleri ve öğrencilerin de hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, özgeçmişi ile ilgili bilgiler vererek öğrenim hayatına başladığı yıllardan birtakım kesitler aktardı.

O günün şartlarında öğrenim hayatının çok zor olduğunu, birçok konuda bugün ile kıyaslanamayacak derecede yetersiz okullarda eğitim aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Çelik, kendisini dinleyen öğrencilere, sahip oldukları imkânlardan dolayı çok şanslı olduklarını hatırlattı.

Rektör Prof. Dr. Çelik, lise ve üniversite hayatında yaşadığı bazı olayları anlatarak bugün sahip olduğu kariyerinin önemli etkenlerinden birinin o dönemde yaş ve konum olarak kendisinden büyük saygın abilerin, bilim adamlarının, devlet adamlarının bilgi, birikim ve tecrübelerinden faydalanması olduğuna işaret etti.

Üniversitelerin, eğitim-öğretim, bilimsel çalışma ve araştırma yapma görevinin yanı sıra bulunduğu coğrafyada, bölgede ve ilde yaşayan toplumun ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çelik, ülkesi için sevdalı olan insanların rutin hayatın dışında farkındalık oluşturabilecek nitelikli işlerle de uğraşması gerektiğinin altını çizdi.

Bu bağlamda İnönü Üniversitesi olarak son yıllarda sosyal sorumluluk bilinciyle önemli projelere imza attıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, yurtlarda kalan öğrencilere, "Üniversitelerin Ülke Kalkınmasındaki Rolleri" başlıklı sunumunda yer verdiği Karaciğer Nakli Hastanesi, Güneş Enerjisi Santrali, Teknopark projesinin yanı sıra engellilere, üstün yetenekli çocuklara, çevre duyarlılığına yönelik olarak hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgiler verdi.

Sorgulayan, araştıran ve bu bağlamda geleceğe hazırlanan bir kişilik örneği sergilemelerini istediği öğrencilerin kendisine yönelttiği çeşitli soruları yanıtlayarak konuşmasını tamamlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e  Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Ebubekir Kayhan  tarafından plaket takdim edildi.