Öğretim Üyelerimiz, Hemedan Üniversitelerini Ziyaret Etti 1260 defa okundu

Üniversitemiz Avrasya Alevilik-Bektaşilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Dönmez ile Niyazî-i Mısri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Mustafa Altunkaya, İran'ın Hemedan kentindeki iki üniversiteyi ziyaret ederek üniversiteler arasında karşılıklı işbirliği yapılması konusunda birtakım görüşmelerde bulundular.

Mart ayı başında İran'ın Hemedan kentine 4 günlük bir ziyaret gerçekleştiren Dönmez ve Altunkaya, Bû Alî Sina Üniversitesi ile Tıp Bilimleri Üniversitesinde bilimsel İşbirliği imkânlarının araştırılması amacıyla görüşmelerde bulundular. Yapılan görüşmeler neticesinde, üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak bilimsel yayın ve toplantılar düzenlenmesi gibi konularda taraflar arasında iyi niyet beyan edildiği kaydedildi. İnönü Üniversitesi Avrasya Alevilik-Bektaşilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Niyazî-i Mısrî Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Bû Alî Sina Üniversitesi Mevlana Araştırma Merkezi arasında bilimsel işbirliği yapıldığı, araştırma merkezleri arasında Ehl-i Beyt sevgisi ve tasavvuf konulu uluslararası sempozyumlar düzenlenmesi, ortak yayın ve her iki ülkede ortak alan araştırmaları yapılması kararlaştırıldığı öğrenildi.

Hamedan'daki Bû Alî Sina Üniversitesi ile Tıp Bilimleri Üniversitesinden bir grup bilim adamının Türkiye'ye gelerek İnönü Üniversitesini ziyaret edecekleri ve bilimsel işbirliği imkânlarının geliştirilmesi amacıyla görüşmelerde bulunacakları kaydedildi.