Çanakkale Şehitleri Anısına İki Konferans Etkinliği 800 defa okundu

İnönü Üniversitesinde Çanakkale şehitleri anısına "Kelimeler ve Kavramlar" ile "Türkçenin Tarihi Gelişimi ve Yayılımı" başlıklı iki ayrı konferans etkinliği yapıldı.

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu'nda arka arkaya yapılan konferans etkinliklerine Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürer Gülsevin'in konuşmacı olduğu konferanslarda "Kelimeler ve Kavramlar" ile "Türkçe'nin Tarihi Gelişimi ve Yayılımı" konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Etkinlik sonrasında Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin ve Prof. Dr. Gürer Gülsevin'e kristal plâket ile İnönü Üniversitesi Yayınları arasında çıkan Niyazî-i Mısrî'nin İrfan Sofraları adlı kitabını verdi.