Türkiye’de Öğretmenlik Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını 1034 defa okundu

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından "Türkiye'de Öğretmenlik Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını" başlıklı bir panel yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, "Öğretmenlik kültürünün oluşturulmasında öğretmenliğin geçmişinin ve tarihinin ayrıntılarıyla bilinmesi önemlidir. Öğretmen okullarının kuruluşundan beri geçen süreçte ciddi deneyimlerimiz vardır. Bu deneyimlerimizi etkili bir biçimde kullanamıyoruz. Hâlihazırda eğitim fakültelerinin ciddi sorunları bulunmaktadır. İşte bu sorunları ve konuları tartışmak ve bilgi paylaşımında bulunmak için gerçekleştirdiğimiz panelin önemli olduğunu düşünmekteyim."  ifadelerini kullandı.

Öğretmen okullarının kuruluşunun 168'inci yılı nedeniyle gerçekleştirilen ve oturum başkanlığını Prof. Dr. Burhanettin Dönmez'in yaptığı "Türkiye'de Öğretmenlik Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını" başlıklı panelde Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nizamettin Koç, Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ergün ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tayyip Duman konuştu.