İlahiyat Fakültemizden Bir İlk 1537 defa okundu

Üniversitemizle Suriye Şam Üniversitesi arasında yapılan öğrenci değişimi anlaşması çerçevesinde İlahiyat Fakültesi öğrencilerimiz Arapça dil eğitimi görmek amacıyla Suriye Şam Üniversitesi'ne gittiler. Hazırlık sınıfının ikinci dönemini Suriye Şam Üniversitesi'nde geçirecek olan 40 öğrencimizle başlayan bu süreç, önümüzdeki eğitim-öğretim yıllarında da devam edecek. Yapılan anlaşma kapsamında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hazırlık sınıfı öğrencileri, lisans eğitimlerine başlamadan önce Arapça dil eğitimlerini Suriye Şam Üniversitesi'nde alacaklar.
                Ülkemizdeki İlahiyat Fakülteleri içerisinde ilk defa hayata geçirilen bu uygulamayla birlikte öğrencilerimiz eğitimlerinin ayrılmaz bir parçası olan Arapçayı tüm fonksiyonlarıyla öğrenme şansına sahip olabilecekler. İnönü Üniversitesi'nin, son dönemde uluslararası düzeyde oluşturduğu bilimsel işbirliği anlaşmalarının önemli bir göstergesi olan bu uygulama ile öğrencilerimizin daha da verimli bir lisans eğitimi almaları hedeflenmektedir.