İnönü Üniversitesi İlk Kez Uluslararası Yükseköğretim Fuarı`nda 1021 defa okundu

26 – 29 Ocak 2010 tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen "Uluslararası Yükseköğretim Fuarı"na katılan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, son dönemde dünyanın farklı üniversiteleriyle gerçekleştirilen bilimsel işbirliği ilişkilerine yenilerini ekledi. Dünyanın birçok ülkesinden 350 üniversitenin katıldığı fuara Türkiye'den üniversitemizle birlikte Bilkent, Bilgi, İzmir Ekonomi, Atatürk, Yıldız Teknik, İstanbul Teknik ve İstanbul Üniversiteleri katıldı. Dış İlişkiler Birimimizden Öğr. Gör. Hulusi Binbaşıoğlu'nun da katıldığı Fuar'da, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, özellikle sağlık alanı başta olmak üzere birçok alanda gerek dünyanın farklı üniversiteleriyle gerekse Suudi Arabistan üniversiteleriyle işbirliği görüşmeleri yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün tarafından Türkiye'den katılan üniversitelerin Rektörleri ve temsilcilerine verilen resepsiyona da katılan heyetimiz, dört gün süren fuar boyunca yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Üst düzeyde bir uluslararası fuara ilk defa katılan üniversitemizin gördüğü ilgi memnuniyet verici olarak değerlendirilirken İnönü Üniversitesi standı büyük ilgi gördü.  Fuarda yapılan görüşmeler, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi düşünülen uluslararası bilimsel çalışmalara hız kazandırırken üniversitemizin yabancı uyruklu öğrenci alımına ilişkin yapılacak düzenlemeler açısından da faydalı geçti. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Riyad ve Damman'daki üniversitelerde bulunan Türk kökenli bilim insanlarıyla da görüşerek bilimsel işbirliği çalışmalarına hız kazandırma ekseninde fikir alış verişlerinde bulundu.