Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Karaciğer Naklinde Malatya, Avrupa’da En İyi Noktaya Gelerek Marka Değer Yakaladı 1793 defa okundu

Ankara'da gerçekleştirilen "Sağlıkta Gelecek Vizyonu" toplantısında sağlık muhabirleri gazete, ajans ve televizyonların haber müdürleri ile bir araya gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte çok önemli bir dönüşümü başardığını söyledi.

Sağlık turizminde 29 bölge olduğunu anlatan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, buraların güçlü bölgeler hâline getirileceğini haber verdi. Küçük illerden sevklerin sağlık bölgesine olacağını belirten Müezzinoğlu, bu bağlamda açılış yapılan İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Hastanesinin de önemi üzerinde durdu: "Bundan 10 yıl önce herkesin Ankara'ya, İstanbul'a geldiği bir yapıyı değil, bölgesinde sağlık sorunlarını çözebildiği bir yapıyı güçlendiriyoruz. Sağlık turizminde ise, burada bölgelere stratejik roller planlıyoruz. Geçtiğimiz Cumartesi günü Malatya'da karaciğer nakliyle ilgili yenilenen ve genişletilen merkezin açılışı yapıldı. Karaciğer naklinde Malatya, Avrupa'da en iyi noktaya gelerek marka değer yakaladı."

Bakan Müezzinoğlu, marka değerini yakalayan yapıyı çok daha güçlü hâle getireceklerini ve yeni marka değeri yakalayabilen bölgeleri oluşturacaklarını söyleyerek, "Bu bölgelerde özel sektör ve üniversitelerimiz ile birlikte hareket edeceğiz." dedi.