İnönü Çocuk Üniversitesi 2016 Kış Etkinliği Başladı 1499 defa okundu

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesinin düzenlediği "Çocuk Üniversitesi 2016 Kış Kampı" başladı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Amfi Salonu'nda gerçekleşen etkinliğin açılış programına, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılınç, Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Barış Otlu, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Barış Otlu, "Merkezin temel amacı ilimizdeki başarılı öğrencilerin motivasyonlarını arttırarak, yeteneklerinin kendileri ve aileleri tarafından fark edilmesini sağlamaktır. Bu amaçla yıl içerisinde farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bunlardan biri, Çocuk Üniversitesi Kış Kampı'dır. Etkinliğimizin amacı, ilimizin başarılı öğrencilerini erken yaşlarda üniversite ile tanıştırmaktır. Bu bağlamda, öğrencilerimizin ufuklarının genişlemesine yardımcı olunabilecek ve ileride yapacakları seçimlerde daha kararlı olmaları sağlanabilecektir. Bugün başlayacağımız İnönü Çocuk Üniversitesi Kış Kampına İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen 80 başarılı öğrenci katılmaya hak kazanmıştır. Üniversitemizin çeşitli birimlerinden 25 öğretim üyesi ve elemanı etkinliğimize destek vermektedir. Öğrencilerimize, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizden oluşan rehberler, tüm etkinlik boyunca refakat edeceklerdir." dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılınç ise yaptığı konuşmada, İnönü Üniversitesi Çocuk Üniversitesinin düzenlemiş olduğu bu tür etkinlikler ile çocuklarımıza erken yaşlardan itibaren üniversite bilinci ile tanıştırdığını belirterek, "Bu etkinlikler ile çocuklarımızın özgüvenleri artmaktadır. Geleceğin bilim adayı çocuklarımızın geleceklerini şimdiden plânlamalarına yardımcı olmanı amaçlandığı 'Kış Kampı'nın başarılı geçmesini diliyorum." şeklinde konuşu.

Yapılan konuşmalardan sonra 2015 TÜBİTAK Teşvik Ödülü sahibi, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Parlak Pınar tarafından etkinliğin açılış dersi verildi. Prof. Dr. Parlakpınar, konuşmasında, aldığı TÜBİTAK ödülünden, öğrencilerin başarılı olmaları için neler yapması gerektiğinden ve akılcı ilaç kullanımından bahsetti.

29 Ocak tarihine kadar sürecek olan etkinlikte öğrenciler, bilimden sanata birçok farklı alanda derse ve uygulamalı etkinliklere katılacaklardır.