Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimizin Çalışması Patent Aldı 2579 defa okundu

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal ve Doç. Dr. Canan Akmil Başar'in "Kayısı Çekirdeği Kabuğundan Ardışık Yöntem ile Yüksek Yüzey Alanlı Tıbbi Süper Aktif Karbon" başlıklı çalışması, Türk Patent Enstitüsünden 'Patent Belgesi' aldı.

Patent alan öğretim üyeleri, bu patentin alınmasıyla, tamamı ithal edilen ve halen tüm hastanelerin acil servislerinde kullanılan aktif karbon solüsyonlarının karşılanması yolunda önemli bir adım atılmış olduğunu ifade ettiler.

Kayısı çekirdeğinden aktif karbon üretimi yapacak bir firmanın yakın gelecekte Malatya'da faaliyete geçeceğini belirten patent sahipleri, kayısı dışında kayısı çekirdeğinden de önemli bir katma değer sağlanacağını söylediler.

Öğretim üyelerimiz Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal ve Doç. Dr. Canan Akmil Başar'ı 'Patent Belgesi' almaları münasebetiyle kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.