Dilek Ortaokulundan Bir Grup Öğrenci İnönü Müzesi'ni Gezdi 1583 defa okundu

Yeşilyurt Dilek Ortaokulunda bir grup öğrenci, Üniversitemizin de adını taşıdığı 2. Cumhurbaşkanımız ve hemşehrimiz İsmet İnönü'nün 42. ölüm yıl dönümü münasebetiyle Kampüse gelerek burada bulunan İnönü Müzesi'ni gezdi.

Üniversitemizin gönderdiği bir araçla okullarından alınıp getirilen öğrenciler ve kendilerine eşlik eden öğretmenleri Ömer Baharoğlu, İnönü Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra Kampüsümüzü gezdiler. Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Taşdemir tarafından öğrencilere hem Müze hem de Üniversite hakkında tanıtıcı bilgiler verildi.

Ziyaretçi öğrencilere, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Mediko-Sosyal Öğrenci Yemekhanesinde öğle yemeği ikram edildi. Üniversite ve İnönü Müzesi ziyaretinden ve gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti anlatan öğrenciler, bu gezinin kendilerine tarih bilinci kazandırdığını, bunun yanı sıra çok çalışarak üniversitede okuma konusunda daha istekli hale geldiklerini dile getirerek ziyarete katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler.

Öğrenciler daha sonra aynı araçla kendi okullarına döndüler.