Prof. Dr. Ayhan Aydın: Öğretmenlik, Bir Sahne Sanatıdır 1536 defa okundu

Üniversitemiz Eğitim Fakültesinin 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik başlıklı konferans, Turgut Özal kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Aydın'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, "Öğretmenlik sadece 24 Kasım'da söz edilip sonra unutulacak bir meslek değildir. Öğretmenlik mesleği bir sanattır, aşkla, insan ve ülke sevgisiyle yapılır. Tüm öğretmenlerimiz sanatçıdır ve onların malzemesi insandır." dedi.

Daha sonra konferansı vermek üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. Ayhan Aydın, konuşmasında, bir sahne sanatı olan öğretmenliğin dünyanın en onurlu mesleği olduğunu, sanatçının da öğretmen olduğunu vurgularken, öğretmenin göz teması, beden dili ve bilgi paylaşımı ile bilgisini en verimli şekilde öğrencilerine aktardığını dile getrdi. Öğretmenlerin tüm sanatları sergilemek için öğretmen olduğunu ve bu sanatları da aşk ile yaptıklarını söyleyen Aydın, eğitimin birbirinin aynı olan bir toplum yaratmak yerine düşünen, üreten ve bilgiyi paylaşan bireyler üretebilmek için var olduğunu, bunu yapabilen öğretmenin de gelecek kuşaklara olan borcunu en güzel şekilde ödediğini ve yıllar sonra hatırlanan öğretmenin en iyi öğretmen olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmasını doğal görseller ve karikatürler ile zenginleştirip süsleyen Prof. Dr. Ayhan Aydın, mevcut eğitim sistemini de esprili bir dille eleştirdi. Aday öğretmenlere meslek hayatlarında unutulmayan öğretmen olmak için çalışmaları gerektiğini ve bunun için de edebiyattan, şiirden vazgeçmemeleri gerektiğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.