İnönü Üniversitesi Senatosu Terör Saldırılarını Kınadı 1735 defa okundu

İnönü Üniversitesi Senatosu, 12 Ekim 2015 tarihinde toplanarak artan terör saldırıları ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasını kararlaştırdı.

KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Akademik niteliği bulunmayan konularda açıklama yapmaktan ve ülke gündemini gereksiz yere meşgul etmekten özenle kaçınan Üniversitemiz Senatosu, son aylarda yeniden yoğunlaşan, gün geçtikçe şiddetini daha da artırarak hepimizin canını yakan, ülkemizin barış ve huzur ortamını doğrudan hedef alarak güvenlik güçlerimizin ve sivil vatandaşlarımızın hayatına kasteden, Ankara Garı önündeki menfur olayda ise kitlesel katliamı hedefleyecek kadar azgınlaşan yeni terör saldırıları karşısında kamuoyuna açıklama yapmayı milli, insani ve aynı zamanda akademik bir görev olarak kabul etmektedir.

Bilindiği üzere; son yıllarda, yakın çevremizdeki çok geniş bir coğrafyada, gittikçe derinleşen ve sonuçlarının bütün dünyayı etkileme ihtimali bulunan yeni bir kaos plânı uygulamaya konulmuştur. Bölge ülkeleri ve bu ülkelerin halklarıyla tarihî, dinî ve kültürel bağları bulunan Türkiye, devleti ve milletiyle beraber, yaşanan bu trajedi karşısında hiçbir zaman seyirci kalmamış, kaosun hâkim olduğu geniş coğrafyamızda 'emin bir belde' ve 'güvenli bir liman' olarak, etnik ve inanç kökenlerine bakmadan bütün mazlum ve mağdurlara kucak açmıştır. Türkiye'nin bölgedeki gelişmeler karşısında aktif ve insani bir dış politika yürütmesi, mazlum ve mağdur insanlara kucak açması, uluslararası platformlarda onların haklarını savunması, bölgeyi kendi çıkarları doğrultusunda istedikleri gibi yeniden dizayn etmek isteyen birtakım şer odaklarını rahatsız etmiştir. Söz konusu şer odaklarının, içeride ve dışarıda bazı taşeron terör örgütleri eliyle bölgedeki kaosu ülkemize de taşımak, bin yıllık kardeşliğimizi, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak, kardeşi kardeşe kırdırmak, patlayan bombalarla insanların yüreklerine korku salmak istedikleri açık bir gerçektir. Ülkemizde Temmuz ayından bu yana yaşanan, içinde Dağlıca, Suruç ve Ankara saldırılarının da yer aldığı terör saldırıları ile amaçlanan budur.

Bu münasebetle, İnönü Üniversitesi Senatosu olarak, bütün kurum ve kuruluşlarıyla devleti, hükümeti ve muhalefetiyle siyasi partileri, ideolojik ve siyasi farklılıklarıyla tüm sivil toplum kuruluşlarını, bütün toplumsal kesimleri, aydınları, kanaat önderlerini, basın ve yayın organlarını içinden geçtiğimiz bu kritik süreçte birlikte hareket etmeye, teröre karşı ortak tavır almaya, terörle mücadele konusunda dayanışma içinde bulunmaya ve sorumluluk üstlenmeye,  birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek adımlar atmaya davet ediyoruz.

İnönü Üniversitesi Senatosu olarak, devleti ve milletiyle bir bütün olan Türkiye'yi doğrudan hedef alan tüm terör saldırılarını şiddetle lanetliyor; şehitlerimize ve saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SENATOSU