Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Kazablanka’da İnönü Üniversitesi Modelini Anlattı 1279 defa okundu

Fas'ın Kazablanka şehrinde toplanan VI. Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Konsorsiyumu'na katılan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, yaptığı sunumda üniversitelerin sosyal sorumluluklarını anlattı.

VI. Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Konsorsiyumu (6th Annual Convention of Eurasian Silk Road Universities Consortium/ESRUC), 01-04 Ekim 2015 tarihleri arasında Fas'ın Kazablanka şehrinde toplandı. Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Fransa, Gürcistan, Hindistan, İtalya, Ürdün, Kazakistan, Kırgızistan, Lihtenştayn, Makedonya, Malezya, Moğolistan, Fas, Pakistan, Sırbistan, ABD, Yemen ve Türkiye'den birçok yükseköğretim kurumunun katıldığı toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, "Gelişmekte Olan Ülkelerdeki Üniversitelerin Sosyal Sorumlulukları: İnönü Üniversitesi Modeli" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Kazablanka Hasan II Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü

VI. Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Konsorsiyumu toplantısında ayrıca, Kazablanka Hasan II Üniversitesi ile İnönü Üniversitesi arasında öğrenci değişimi, araştırma-geliştirme faaliyetleri, kısa süreli kurslar ve eğitimler ile ortak seminer ve konferanslar düzenlenmesi konularında karşılıklı işbirliği protokolü de imzalandı.