27. Ulusal Biyofizik Kongresi Yapıldı 990 defa okundu

Türk Biyofizik Derneği ile İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen ve İnönü Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı 27. Ulusal Biyofizik Kongresi, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı. Açılış töreninde Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yunus Karakoç, Türk Biyofizik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rüstem Nurten ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik birer konuşma yaptılar.

Kongrenin ilk günü konuk bilim adamları, Türkiye'nin en büyüğü olan 5.3 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali'ni gezerek tesisin kuruluşu ve işleyişi hakkında geniş bilgi aldılar. Daha sonra üniversite kampüsünü gezen konuklar, İnönü Üniversitesinin son yıllarda tamamlanan projeleri hakkında bilgilendirildiler.

Kongreye katılan bilim adamları İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yunus Karakoç'a teşekkür ettiler.

Dört gün süren, 3 panel, 3 konferans, 23 sözlü bildiri ve 70 poster bildirisinin yer aldığı ve farklı üniversitelerden ve kurumlardan yaklaşık 150 bilim insanının katıldığı kongrenin beşinci gününde ise Malatya'nın tarihi ve turistik yerlerine gezi düzenleniyor.