Prof. Dr. Yunus Karakoç Patent Aldı 4267 defa okundu

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Karakoç tarafından geliştirilen ve koltuk altı aşırı terlemelerini tedavi etmek için kullanılan Sweat-CureR (TersavaR) adlı cihaz, Avusturya Patent Enstitüsü'nün araştırma ve inceleme raporları ile Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylandı.

El ve ayak terlemelerini önlemeye yönelik olarak geliştirilen iyontoforez sistemi, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalında yeni dizayn edilen özel bir tedavi modülü (Sweat-CureR, TersavaR) ile 2010 yılında koltuk altı aşırı terlemelerine karşı kullanılmaya başlandı. Bu süreç içerisinde modül üzerinde modifikasyonlar yaparak uygulamanın daha zararsız ve daha etkili olması sağlandı. Bu güne kadar Üniversitemiz Turgut Özal Tıp Merkezi Dermatoloji ve Endokrinoloji Polikliniği tarafından bu uygulama için gönderilen ve uygulama yapılan bine yakın hastadan alınan geri bildirimler ve bilimsel araştırma sonuçları, patenti alınan cihazın koltuk altı aşırı terlemelerinde başarılı bir tedavi yöntemi olduğunu ortaya koydu. Prof. Dr. Yunus Karakoç'u tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.