İslâm Aile Hukuku Seminerlerinin 4’üncüsü Başladı 931 defa okundu

Türkiye genelindeki İlahiyat ve İslâmi İlimler Fakültelerinde görev yapan öğretim elemanlarının katıldıkları "İslâm Aile Hukuku Seminerleri"nin bu yılki toplantısı, İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde İlahiyat Fakültesinde başladı.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve bu yıl dördüncüsü yapılan "İslâm Aile Hukuku Seminerleri"nin açılış programına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, farklı üniversitelerden öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve lisansüstü öğrenim gören öğrenciler katıldı.

Programın açılışında kısa birer konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker ve İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdullah Çolak düzenlenen etkinliğin önemine değinerek katılımcılar için yararlı olması dileğinde bulundular.

Türkiye'nin farklı üniversitelerinde görev yapan toplam 65 akademisyenin katıldığı seminerin beş gün süreceği kaydedildi. Seminer çalışmasında, "mazisi olmayanın âtisi olmaz" ilkesinden hareketle "İslâm Aile Hukuku" ile ilgili fıkhi mirasın ve birikimin güncellenerek günümüze aktarılması hedefleniyor.

Üst başlığı "İslâm Aile Hukukuyla İlgili Klasik Metinlerin Tahlili" olan bu yılki seminer çalışmasında derslerin Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker tarafından verileceği açıklandı. İnönü Üniversitesinin ev sahipliğinde İlahiyat Fakültesinde yapılan seminer çalışmasına İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesinin de katkı sağladığı öğrenildi.