2015 Yılı TÜBİTAK Ödülleri Açıklandı: Doç. Dr. Hakan Parlakpınar Teşvik Ödülü Aldı 5614 defa okundu

2015 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödüllerine ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2015 yılında 4 Bilim Ödülü, 1 Özel Ödül ve 13 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi.

Açıklanan sonuçlara göre Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Parlakpınar'a "kalp, böbrek ve damar sistemi patolojilerinde iskemi-reperfüzyon ve serbest radikal hasarı ve antioksidan tedaviler konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları" nedeniyle TÜBİTAK Teşvik Ödülü verildi.

Teşvik Ödülü, yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına verilmektedir. Teşvik Ödülü için 2015 yılı ödül miktarı 20.000 TL, gümüş plaket ve ödül beratından oluşmaktadır.

Daha önceki yıllarda Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Özdemir (2005 yılında) ve Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Atalay (2000 yılında) da TÜBİTAK Teşvik Ödülü almıştı.

Bu yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü alan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Parlakpınar'ı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.