Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu; "Özlemini çektiğimiz üniversite yapısını görmek memnuniyet verici." 747 defa okundu

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman ve Eğitim Bir Sen Malatya İl Yönetimi Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e nezaket ziyaretinde bulundular.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaret sırasında, üniversitemiz ve üniversitemizdeki  gelişmelerle ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, yönetime geldiği süre içerisinde önemli çalışmaların yapıldığını belirtirken konuşmasının devamında şunları söyledi: "Yıllardır çözülemeyen üniversitemizin kadro sorunu çözüldü. Bölgeye ve talep olursa uluslar arası anlamda hizmet verebilecek nitelikte akreditesi tamamlanmış Petrol Analiz Laboratuarı'nı, yine ilimiz ve bölgemize hizmet verebilecek nitelikte Diş Hekimliği Fakültesi'ni hizmete sunduk. Üniversitemize 24 yeni bölüm/program  kazandırdık. Uzaktan Eğitim projesi ile birlikte toplam öğrenci sayımız % 25 oranında arttı. Sanayi ve üniversite işbirliğinin yanı sıra kurumlar arası işbirliğinin sağlanabilmesi için girişimlerimiz hep olumlu sonuçlar verdi. TÜBİTAK'ın katkıları sağlanarak bir çok bilimsel çalışmalar gerçekleşti. Hastanemize inme birimi, kemik iliği nakli merkezi gibi önemli merkezleri açarken yanık tedavi ünitesinin açılması için çalışmalarımız sürmektedir. Tabi bunlar sayabildiğim birkaç önemli hizmet, ayrıca bir çok çalışmamız hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Açık söyleyeyim yıllardan beri duymak istediğimiz ve özlemini çektiğimiz bir üniversite yapısının oluşumundan bahsettiniz.Biz  memur sen ve eğitim bir sen ailesi olarak öteden beri  Türkiye'nin normalleşmesini savunuyoruz. Eğer normalleşirse her kurum asli görevini yapar.üniversiteler milletin vergileriyle kurulup vergilerine rağmen değerleriyle uğraşması en büyük üzüntümüzdü. İstiyoruz ki bilimin özgürlüklerin merkezi olsun. Halkın ihtiyacını karşılayan yapılar olsun. İri liseler olmaktan çıkıp gerçekten üniversite kavramıyla paralel anılıyor olsun. Saydığınız bu gelişmelerin kısa sürede tamamlanmış olması bana göre büyük bir başarıdır."