Burslardan Yararlanma ve Bilimsel Proje Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi 682 defa okundu

Akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalarının hızlanmasına ve akademik ilerlemelerine büyük fayda sağlayan TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Burslarından yararlanmayı artırmak ve akademisyenlerin bu konudaki bilgi eksikliğini gidermek amacıyla Kongre ve Kültür Merkezimizde 9–10 Ocak tarihlerinde bir çalıştay düzenlendi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Özdemir'in koordinatörlüğünde düzenlenen çalıştaya hem üniversitemizden hem de Türkiye'nin diğer üniversitelerinden iki yüzün üzerinde akademisyen katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcılarımız ve fakülte dekanlarımızın da katıldığı çalıştay, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında, üniversitelerin bilimsel proje geliştirmeyi, uygulamayı ve bunları toplum yararına kullanmayı kendilerine en büyük hedef olarak koymaları gerektiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, kendi yönetimlerinde İnönü Üniversitesi'nin bu vizyon doğrultusunda ilerlediğini ve hiçbir ayrıma müsaade edilmeyen bir bilim ve kültür yuvası olduğunu aktardı. Üniversitelerin hiçbir siyasi ve ideolojik kamplaşmanın yeri olmaması gerektiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, bu amaç kapsamında bilimsel proje üreten tüm akademisyenleri desteklediklerini ve her zaman onların yanında olduklarını ve bundan sonra da olacaklarını belirtti. Bilimsel projeler hakkında detaylı bilgiler de veren Rektörümüz Prof. Dr. Çelik'in konuşmasının ardından kürsüye Rektör Yardımcımız İsmail Özdemir çıktı. Burslar hakkında ayrıntılı bilgiler veren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Özdemir, tüm bursların kapsamlarını detaylı olarak anlattı. Açılış konuşmalarının ardından çalışma gruplarına ayrılan akademisyenlerimiz, iki gün boyunca yeni projeler ürettiler ve ürettikleri projeleri daha da geliştirerek projelerden yararlanmalarını sağlayacak hale getirdiler.