İnönü Üniversitesi Gençlik Korosuna “Müzikalite” Ödülü 2132 defa okundu

Sanatçılar ve Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği (SANSEV) tarafından düzenlenen Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde, İnönü Üniversitesi Gençlik Korosu, "Müzikalite" ödülüne lâyık görüldü.

Ünlü besteci ve müzikolog Prof. Yalçın Tura'nın onur konuğu olduğu festivalde Türkiye'nin 23 ilinden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Yunanistan'dan gelen toplam 62 koro ve 2 bin 161 korist sahne aldı.

İstanbul'da gerçekleştirilen Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde, Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Apaydın, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Karkın'ın da içinde yer aldığı jüri tarafından Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Betül Yarar yönetimindeki İnönü Üniversitesi Gençlik Korosu, "Müzikalite" ödülünü aldı.