İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Hizmetine Başladı 1077 defa okundu

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi klinik hizmetine başladı. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Diş Hekimliği Fakültesi binasının klinik hizmetine başlayabilmesi için yürütülen çalışmalar kısa sürede tamamlanarak düzenlenen bir törenle vatandaşın hizmetine sunuldu.

Törende ilk konuşmayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik yaptı. Rektör Prof. Dr. Çelik konuşmasında;  "Bugün hepimizin mutlu olduğu bir gündür. Malatya başta olmak üzere bölgemizin önemli ihtiyacı olan diş hekimliği fakültemizin polikliniklerini hep birlikte hizmete sunmanın heyecanını yaşıyoruz. İlimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran ise konuşmasında şunları söyledi: "İlimizin değer ve  önemini  arttıracak çok önemli bir hizmeti faaliyete geçirmek üzereyiz. Özellikle insanımıza hizmet etmeyi amaç edinen bu gibi yatırımların elbetteki getireceği katkılar  hem ülkemiz hem bölgemiz hem de ilimiz için daha ileriye gitmenin işaretini veriyor. Gönül arzu ediyor ki ülkemiz sürekli bu tür atılımlar ve hizmetlerle ön palana çıksın."

Açılış törenine katılan ilimiz milletvekillerinden Mücahit Fındıklı ise konuşmasında, üniversitemizdeki özellikle bu bir yıl içerisinde gerçekleşen gelişmelerin farkında olduklarını belirtip bu güzel gelişmelerin devam etmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Fındıklı, Malatya'mız için önemli olan Diş Hekimliği Fakültesi Poliklinik hizmetlerinin üniversitemizde de başlaması çok sevindiricidir dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi  kesilerek poliklinikler gezildi.

İlk muayene, radyoloji bölümü, diş hastalıkları ve tedavisi bölümü, ortodonti bölümü, protez bölümü, pedodonti (çocuk bölümü), çene cerrahisi, periodontoloji (diş eti hastalıkları, diş taşı temizliği),  bölümleri ile hizmet verecek olan Diş Hekimliği Fakültesi şimdilik 33 hasta ünitesi ile hizmet verecek. Fakülte, yıl içerisinde ünite sayısını arttırmayı hedefliyor.

13  öğretim üyesi  ile hizmete başlayan, yakın zamanda dört öğretim üyesinin  daha kadroya dahil olacağı ve  yüksek kalitede cihaz donanımına sahip olan Diş Hekimliği Fakültesi kliniklerinde  tüm işlemler dijital sistem üzerinden yürütülecektir.