Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Güneş Tarlasını ve Bilgeler Yolunu Gezdi 1296 defa okundu

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Anadolu Kitap Fuarı'na katılmak üzere Malatya'ya gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva İnönü Üniversitesini de ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünsal Özgen ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum'un da hazır bulunduğu ziyarette, Milletvekili Ganire Paşayeva'ya 5.3 MW kapasitesiyle Türkiye'nin en büyüğü olan Güneş Enerjisi Santrali ve Bilgeler Yolu gezdirildi ve her iki proje hakkında bilgi verildi. Paşayeva, daha önce de konferans vermek üzere geldiği İnönü Üniversitesinde bu iki projenin hayata geçirilmiş olmasından duyduğu büyük memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından Milletvekili Ganire Paşayeva'ya 40. Yıl Plâketi ile Niyazî-i Mısrî'nin İnönü Üniversitesi yayınları arasında çıkan İrfan Sofraları adlı eserini takdim etti. Konuk milletvekili de Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e plâket verdi.