Türkiye` de TSE- İSO 9001-2008 Kalite Belgesini Alan 2 Üniversite Hastanesinden Biri TÖTM Oldu 1015 defa okundu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde bir süredir yoğun bir şekilde yürütülen Kalite çalışmaları meyvesini verdi. Üç gündür Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere üniversitemizde bulunan TSE – ISO- EN 9000 yetkilileri, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almayı hak ettiğini verdikleri kararla açıkladılar.

Turgut Özal Tıp Merkezi Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, Kongre ve Kültür Merkezi'mizin Balo Salonunda düzenlenen takdim töreni ile Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e sunuldu. Turgut Özal Tıp Merkezi'nin bu Kalite Belgesi'ni almasında büyük emeği geçenlerden birisi olan Kalite Konseyi Başkanı Doç. Dr. Aysun Bay Karabulut'un kalite çalışmalarının ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kazandığı bu Kalite belgesinin önemini dile getirdiği konuşmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan TSE Elazığ Bölge Müdürü Topel Gül, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan Kalite çalışmalarını yerinde incelediklerini ve hastanenin tüm personelinin Kalite bilinciyle hareket ederek çalıştığını gördüklerini ifade etti. Bu belgenin kazanılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Gül, önümüzdeki dönemde Turgut Özal Tıp Merkezi'nin daha da büyük çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını kaydetti. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise yaptığı konuşmada Turgut Özal Tıp Merkezi gibi Türkiye'nin gözbebeği bir sağlık kurumuna bu belgeyi kazandıran herkese teşekkürlerini ileterek, aldığı bu belgeyle Turgut Özal Tıp Merkezi'nin alanında kaliteli işlere imza atan bir sağlık kurumu olduğunun bir kez daha belgelendiğini belirtti. Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çektirilip pasta kesilerek bu gururlu an hep birlikte paylaşıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi yaptığı başarılı çalışmalarla ülkemizdeki üniversite hastaneleri arasında TSE-ISO-EN 90001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini kazanan iki üniversiteden biri olama unvanına sahip olmuştur.