Hasta Yakınları Artık Mağdur Olmayacak 697 defa okundu

Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük sağlık yatırımı olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, hayat geçirilecek olan Hasta Yakınları Oteli ile daha da modern bir hizmet sunacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne hizmet verdiği gibi komşu ülkelerden gelen hastaları da tedavi eden Turgut Özal Tıp Merkezi'nde uzun zamandır bir hasta yakınları oteline ihtiyaç duyulmaktaydı. Bu ihtiyaçtan hareket eden üniversite yönetimimiz Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi ve kısa adı MİAD olan Malatyalı İşadamları Derneği ile işbirliğine geçerek bu eksikliği gidermeye yönelik adımlar attı. Bu adımlar meyvesini verdi ve taraflar arasında gerçekleştirilen törenle Turgut Özal Tıp Merkezi Hasta Yakınları Oteli protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında hayata geçirilecek olan otelin, üniversitemiz sınırları içerisinde tahsis edilen araziye % 40'ı Malatya Belediyesi, % 60'ı ise MİAD tarafından inşa edilecektir.

108 kişinin kalabileceği ve 4 kattan oluşan Hasta Yakınları Oteli özürlü vatandaşlarında kalabileceği dört özel odadan oluşacak.Böylelikle hasta yakınlarının zor günlerinde yararlanabilecekleri bir hizmet hayata geçirilmiş olacaktır.

Düzenlenen protokol töreninde konuşan Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, İnönü Üniversitesi, Malatya Belediyesi ve MİAD'ı insanların en zor durumlarında yararlanacakları böylesine güzel bir projeye imza attıkları için tebrik ederken Malatya'da özlenen birliktelik tablosunu oluşturdukları için de taraflara teşekkür etti. Bu birlikteliğin sadece bu teşebbüsle kalmamasını ileride daha farklı projelere de yansımasını arzu ettiğini belirten Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, diğer illerde görülen ve gıptayla bakılan bu beraberlik ruhunun Malatya'da da devam edeceğini aktardı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Turgut Özal Tıp Merkezi gibi ülkemizin gurur kaynağı olan bir kurumun eksikliğini gidermek adına oluşan böyle bir işbirliğinin mutluluk verici olduğunu, ihtiyaç sahiplerinin durumu gözetilerek yapılan bu çalışmayla güzel olmayan görüntülerin ortadan kalkacağını belirtti. Üç yıldızlı otel standartlarında yapılacak olan Hasta Yakınları Otelinin, Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi gören hastaların yaşadıkları mağduriyeti ortadan kaldıracağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, bu projede bir araya gelen kurumların ilimize moral veren bir çalışmaya imza atacaklarını aktardı. Malatya Belediyesi ve MİAD'ın projede büyük pay sahibi olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, projenin bir sene içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Sadece Malatya'ya değil bölgeye de hizmet veren Turgut Özal Tıp Merkezi'nin böyle bir eksiğini MİAD'la birlikte giderecek olmalarının gururunu yaşadıklarını belirten Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise görevlerinin ve amaçlarının Malatya'yı daha da ileriye götürecek projelere imza atmak olduğunu, bu düşüncelerle projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş ise törende yaptığı konuşmada Malatya'nın mutlu olmasının kendilerini de mutlu ettiğini ve gerçekleştirdikleri, gerçekleştirecekleri projelerle Malatya'yı ve Malatya insanını daha da mutlu edeceklerini belirtti. Rüyalarını süsleyen Malatya'ya böyle bir hizmette bulunmanın kendilerine heyecan verdiğini aktaran Yunus Akdaş, bölgenin sağlık merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Malatya ve İnönü Üniversitesi'nin bu açığını kapatmalarının kendileri için şeref olduğunu belirtti. Birlik beraberlik içinde Malatya'yı daha da ileriye götürmek istediklerini ifade eden Yunus Akdaş, bu düşüncelerinin böylesine güzel projelerle hayata geçmesinin kendilerini bahtiyar kıldığını dile getirdi.

Taraflar arasında gerçekleştirilen imza töreninin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran'a, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ve MİAD Başkanı Yunus Akdaş'a günün anısına İnönü Üniversitesi ve Malatya'nın simgelerini taşıyan seramik tabaklar hediye etti.