Üniversite ile İlimiz STK’ları Arasında Hayırlı Protokol 2310 defa okundu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelen ve maddi durumu iyi olmayan hasta ve hasta yakınlarının, yiyecek, giyecek ihtiyaçlarının ve İnönü Üniversitesi Hastane Oteli'nde konaklamalarına ilişkin giderlerinin karşılanması amacıyla İnönü Üniversitesi Vakfı ile Malatya'nın önde gelen sivil toplum kuruluşları arasında protokol imzalandı.

Malatya Esnaf Sarayı'nda düzenlenen protokol imza törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı H. Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Balin, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, İnönü Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Cevdet Atalan katıldı.

Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik: "İnönü Üniversitesi, 2008 yılından itibaren özellikle topluma ve milletimize karşı olan sosyal sorumluluklarını önceleyen bir üniversite olma hüviyetini gün geçtikçe arttıran bir üniversitedir. Bu anlamda da toplumumuzla, devletimizin kurumları ile ve özellikle de sivil toplum örgütleriyle son derece sıcak ilişki içerisinde bulunuyoruz. Bugüne kadar Malatyalı işadamlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin üniversitemize verdiği katkı 50 milyon TL'dir.  Birçok projeyi de, devletin destekleri ile hayata geçirdik. Bunların içerisinde çok önemli gördüğümüz bir sosyal sorumluluk projemiz, hastanemizin yakınındaki Hasta Yakınları Oteli'dir. Bunun yanı sıra bir yemek evimiz ve bir hayır mağazamız var. Burada askıda yemek ve askıda oda gibi projelerimiz hayata geçirildi. Bu projeleri, üniversitemizin desteğinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin ve hayırseverlerimizin desteği ile yürütüyoruz. Libya'dan, Ürdün'den hatta dünyanın birçok ülkesinden gelen hastalara; kendi coğrafyamızdan olduğu gibi komşu kardeş ülkelerden gelen ihtiyaç sahibi insanlara da maddi, manevi destekler sunuyoruz. Tabi bu durumda hepimiz elimizi taşın altına koyuyoruz. Bunun somut bir ifadesi olarak da İnönü Üniversitesi Vakfı, Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi, MÜSİAD Malatya Şubesi başkanları ile bir protokol imzalayacağız. Özet olarak bu protokol ile ihtiyaç sahibi insanlarımıza, mağdur olan insanlarımıza destek olunması noktasında Üniversitemizin sunduğu hizmetlerde, Malatya'nın sivil toplum kuruluşlarının da destekte bulunmasını sağlamayı amaçlamaktayız." dedi.

Hasta Yakınları Oteli'nin % 40'ının Malatya Büyükşehir Belediyesi, % 40'nın MİAD ve % 20'sinin de Üniversite tarafından yapıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik: "Burada hasta yakınlarının % 30'u ücret ödemeden kalıyor. Yiyecek, giyecek ve konaklama hizmetinin tek başına Üniversite tarafından karşılanması takdir edersiniz ki Üniversiteye bir külfet getirmektedir." şeklinde konuştu.

Daha sonra MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin birer konuşma yaptılar. Sosyal sorumluluk anlamında önemli işler yapan İnönü Üniversitesi'nin bu projesini önemsediklerini belirten konuşmacılar, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in başlattığı ve önemli bir aşmaya getirdiği Turgut Özal Tıp Merkezi Hastane Oteli'nin hizmetleri ile gurur duyduklarını belirterek hangi konuda olursa olsun her zaman desteklerini esirgemeyeceklerini ifade ettiler.

Yapılan konuşmalardan sonra protokol metni imzalandı.