Âşık Veysel Konseri Büyük İlgi Gördü 2899 defa okundu

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Devlet Konservatuarı, "Âşık Veysel Konseri" düzenledi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

İki bölümden oluşan ve İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Sinan Haşhaş'ın yönettiği konserin ilk bölümünde Türkiye'nin farklı yörelerinden parçalar okunurken ikinci bölümde Âşık Veysel'in türküleri seslendirildi. Âşık Veysel'in hayat hikâyesinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin de içinde yer aldığı konserde, birbirinden güzel türküler okundu. Konsere ilginin yoğun olduğu gözlendi.