Üniversitemiz Çin’deki Eğitim Fuarına Katıldı 2001 defa okundu

Üniversitemiz, Çin'in başkenti Pekin ile Şangay'da 21-24 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen "Çin Uluslararası Eğitim Fuarı (China International Education Exhibition -CIEET 2015)"na katıldı. Dünyanın birçok ülkesinden 400'den fazla üniversitenin katıldığı fuara Türkiye'den sadece İnönü Üniversitesinin katıldığı öğrenildi. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim elemanı Okt. Dr. Hongling Yuan ve Dış İlişkiler Biriminden Öğr. Gör. Hulusi Binbaşıoğlu'nun da katıldığı fuarda, Çin üniversiteleriyle de birçok alanda işbirliği görüşmeleri yapıldı. Ayrıca Pekin'deki fuarda Çin'in önemli yurt dışı eğitim dergisi "Studying Abroad Magazine", Şangay'da ise öğrencilerin yurt dışı eğitimlerine yönelik hizmet veren www.51liucheng.com sitesi ile röportajlar gerçekleştirildi. Yapılan bu röportajlarla, İnönü Üniversitesini ve Türkiye'yi Çinli öğrencilere tanıtma fırsatı elde edildi.

Çin gezisinde Pekin Büyükelçimiz Ali Murat Ersoy, Müsteşar Tolga Uçak ve Şangay Başkonsolosumuz Özcan Şahin ile de görüşmeler yapıldı.

Bununla birlikte Şangay Jiao Tong Üniversitesi yetkilileri ile işbirliği görüşmeleri yapılırken dünyanın en büyük Organik Kimya Enstitüsü olan Şangay Organik Kimya Enstitüsü (ShangaiInstitute of Organic Chemistry-SIOC) ile de işbirliği anlaşması imzalandığı kaydedildi.

Dünyanın en kalabalık insan nüfusuna sahip Çin'de dünya üniversiteleri için büyük bir öğrenci potansiyeli bulunduğu ve iyi bir tanıtımla bu öğrencilerin Türkiye üniversitelerine çekilebileceği belirtiliyor. Çin'deki eğitim fuarına Türkiye'den katılan tek üniversitenin İnönü Üniversitesi olduğu, orada yapılan tanıtımla Çinli öğrencilerin okumak üzere Türkiye'ye gelmelerinin sağlanacağı ifade edildi. Edinilen bilgiye göre İnönü Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü açmak üzere bir çalışma başlattı.