Türk Kızılayı, Üniversitemizde Giyim Mağazası Açtı 2420 defa okundu

Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ile İnönü Üniversitesi Rektörlüğünün ortak girişimiyle Üniversite Kampüsünde "Genç Butik" adında bir giyim mağazası açıldı.

Üniversitede öğrenim gören yoksul öğrencilerin yararlanması amacıyla Merkez Kampüs girişinde hizmete giren mağazanın açılış törenine Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, ilçe belediye başkanları, Malatya Kızılay Şube Başkanı Av. Umut Yalçın'ın aralarında bulunduğu Kızılay Şube Başkanları, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Açılış töreninde konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yoksul öğrencilerin yararlanması amacıyla ilk defa İstanbul'da başlattıkları giyim mağazası açma uygulamasına Malatya'yı da dâhil ettiklerini, firmaların giyim yardımlarını sadece Türkiye'de değil, dünyanın her tarafında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi ve hayırsever işadamlarına teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sosyal sorumluluk projelerine en fazla önem veren üniversitesinin İnönü Üniversitesi olduğunu, daha geçen hafta Pakistan'da gerçekleştirilen İslâm Ülkeleri Üniversite Rektörleri Toplantısı'na katılarak gerek oturum başkanı gerekse konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerini tanıtma imkânı bulduğunu ifade etti. Hasta yakınlarına hizmet veren Hastane Oteli'ndeki "Hayır Mağazası" ve Üniversite Yemek Evi'ndeki "Askıda Yemek" uygulamaları hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, hem Hastane Oteli Hayır Mağazası hem de Üniversite Yemek Evi Askıda Oda projelerini bundan sonra Türk Kızılayı ile beraber yürütme teklifinde bulundu. Bunun üzerine söz alan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, söz konusu teklifi memnuniyetle kabul ettiklerini ve ilgili birimlere talimat verdiğini açıkladı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından Kızılay'a katkıları nedeniyle Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük'e ve Kızılay Şube Başkanlarına plâket verildi.

Plâket takdiminin ardından Genç Butik mağazasının açılış kurdelesi kesildi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindekiler, daha sonra Rektörlük Makamına geçerek Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile bir süre sohbet ettiler. Üniversitedeki gelişmelerin de anlatıldığı görüşmede Genel Başkan Akar'a İnönü Üniversitesinin 40. Yıl Plâketi ve Malatya Türküleri Albümü takdim edildi.