İslam Ülkeleri Üniversite Rektörleri Toplantısına Katıldık 2157 defa okundu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Pakistan'ın İslamabat şehrinde düzenlenen "İslam Ülkeleri Üniversite Rektörleri Toplantısı"na katıldı.

23-24 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve farklı İslam ülkelerinden 500'ün üzerinde rektör veya rektör yardımcısının katıldığı toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, "Sharing of Knowledge and Fostering Collabration" başlıklı panelin oturum başkanlığı görevini yürüttü ve "Social Responsibilities of Universities in İslamic World - The İnonu University Model" konulu bir de sunum yaptı. İnönü Üniversitesinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili çalışmaların anlatıldığı sunum büyük ilgi gördü.

Programda ayrıca  10 üniversite (Hazara Universty,  COMSATS Institute of Information Technology,  The Universty of Faisalabad,  Quaid-e-Awam Universty of Engineering Science and Technology, University of Swat, The Mirpur University of Science and Technology,  University of Malakand,  Balochıstan Universıty of Engıneerıng and Technology Khuzdar,  University of Azad Jammu and Kashmir  ve Royal University of Dhaka) ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimi ile ortak araştırmalar ve bilimsel organizasyonlar yapılması konusunda çeşitli işbirliği anlaşmaları yapıldı.

25 Şubat 2015 tarihinde ise Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, aldıkları davet üzerine Pakistan'ın Bilim ve Teknoloji Merkezi COMSATS'ın Attock şehrindeki üniversite kampüsünü ziyaret ettiler. Burada yapılan görüşmelerde, iki üniversite arasında karşılıklı bilimsel işbirliği yapılması kararlaştırıldı.