Hilton`dan Malatya`ya otel... 987 defa okundu

Hilton'dan Malatya'ya otel...

Hilton Oteller Grubu'nun, Malatya'ya otel yapımı için inceleme yaptığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Hilton Oteller Grubu'nun, üniversite kampüsü içinde otel yapımı için inceleme yaptığını dile getirdi.

Ziraat Odası'na ziyaret

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çelik, "Üniversiteyi herkesin üniversitesi yapıp sadece bilimle uğraşarak üniversitenin mevcut yerinden daha ileri gitmesi için çaba gösteriyoruz" dedi.

"Şehrimiz için avantajdır"

Ziyarette konuşan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "Devletiyle ve milletiyle barışık olan bir Malatyalı rektörümüzün görevde olması şehrimiz için avantajdır" diyerek, özellikle kayısı konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı kendisini tebrik ettiklerini bildirdi.

"Bilim üretmek için çaba gösteriyoruz"

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de konuşmasında, "Siyaseti üniversiteye, üniversiteyi siyasete sokmayarak sadece bilim üretmek için çaba gösteriyoruz. Üniversiteyi herkesin üniversitesi yapıp sadece bilimle uğraşarak mevcut yerinden daha ileri gitmesi için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hak edenlerin önü açılacak"

Görevde bulunduğu 15 aylık sürede öğretim üyesi sayısını 420'den 500'e çıkardıklarını, 58 öğretim üyesi kadrosu için de ilan verdiklerini belirten Rektör Çelik, "Daha önce hak gaspına uğramış arkadaşların, hak edenlerin önü açılacak" dedi.

"Sebze ve Meyve Yüksekokulu açmayı planlıyoruz"

Rektör Çelik, şunları kaydetti: "Battalgazi ilçesindeki Ziraat Meslek Lisesi alanını üniversiteye kazandırıp burada Sebze ve Meyve Yüksek Okulu açmayı planlıyoruz. Burada ayrıca Kayısı Araştırma Enstitüsü kuracağız. Bu enstitü fakülte ve yüksek okul gibi çalışıp kayısı hakkında araştırma yapacak. Kayısı konusunda daha önemli adımlar atacağız. Yılda 10-15 bin ton üretimi olan Ermenistan, Dünya Kayısı Kongresi yapıyor. Niye Malatya'da ve üniversitemizde yapılmasın? Ayrıca 12 yeni bölüm açtık. Diş Polikliniği için cihazlar yüklendi, geliyor. Yakında diş polikliniği hizmete açılacak."

Hilton inceleme yapıyor

Üniversite kampüsü içinde otel yapılması için Hilton Oteller Grubu'nun inceleme yaptığını da söyleyen Rektör Çelik, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin de bölge ülkelerinden daha fazla hasta gelmesi için çaba gösterdiklerini de kaydetti.

KAYNAK : MALATYA SONSÖZ GAZETESİ