İlahiyat Fakültesi, Dünya Engelliler Günü İçin Konferans Düzenledi 1983 defa okundu

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından "Dini Değerlerimiz Açısından Engelliler" başlıklı konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen ve İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kasapoğlu'nun konuşmacı olduğu konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansında, dinî değerlerin kaynağı olan Kur'an ve hadisler ışığında, dinin engelliler hakkında ortaya koymuş olduğu kurallar, engellilerin yaşantılarını kolaylaştırmada, eğitim ve rehabilitasyonlarının sağlanmasında Kur'an ve hadislerde önerilen uygulamalara değinen Prof. Dr. Abdurrahman Kasapoğlu, engellilerin her bakımdan eğitiminin, iş ve meslek hayatındaki istihdamlarının en az sağlıklı kimseler kadar önemli olduğunu, Hz. Muhammed'in uygulama ve tavsiyeleriyle açıkladı.

Engellilerin hayatlarını normal bir şekilde sürdürebilmelerinin, engelli olmayan insanların, engellilere karşı tutum ve davranışlarıyla ilgili olduğunu, bu sebeple, engelli olmayan insanların, engelliler konusunda bilinçlendirilmesi, ahlâkî olarak eğitilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kasapoğlu, "Engelli bireyler toplumun her kesimi tarafından kabul edilmelidirler. Onlara her açıdan olumlu yaklaşım sergilenmelidir. Engelliler toplumdan uzak tutulmamalı, çevreleriyle rahatlıkla ilişki kurmaları sağlanmalıdır. Engelli bireylerin herkes gibi ilgi ve şefkate, değer verilmeye ve saygı görmeye ihtiyaç duydukları unutulmamalıdır. Engellilerin hassas ve kırılgan ruh halleri dikkate alınarak onlara herkesten daha çok ilgi ve sevgi gösterilmelidir." dedi.